Røde tall i Europa

Alle de store børsene i Europa er ned, eneste europeiske børser som er opp er Oslo og Athen.

Foto: HegnarOnline

Goldman Sachs har kuttet kursmålene på en rekke banker, noe som sender de Europeiske børsene rett ned.Kursmålene blir kuttet rundt 30 prosent i snitt. Investeringsbanken er velkjent for å se trender i markedene som ingen andre ser, da de var en av de aller få som kom seg gjennom subprime-krisen så godt som uskadet. Se her for hele listen over bankene som har fått kuttet sine kursmål. Det hjelper heller ikke at Goldman Sachs sier markedet må hente inn 700 milliarder kroner for å klare seg gjennom kredittkrisen.DAX-indeksen i Tyskland faller 0,98 prosent, CAC 40 i Frankrike er ned 1,42 prosent, Sveits er ned 0,93 prosent, IBEX 25 i Spania slanker seg 1,83 prosent, FTSE i London faller 1,10 prosent og slik fortsetter det over hele linjen.Selskaper som er avhengig av olje faller også på de ekstremt høye prisene. British Airways er blant disse og faller 5,26 prosent i London.Et fat nordsjøolje med levering i august omsettes for 145 dollar fatet, høyeste notering i dag er på 146,62 dollar fatet. Nordsjøoljen omsettes for 737 norske kroner, mens regjeringen har stipulert en pris per fat på 500 kroner i statsbudsjettetEt fat amerikansk lettolje med levering i august omsettes nå for 144,20 dollar, høyeste notering i dag er 145,68 dollar fatet.For å lese mer om oljen og hvorfor prisene har steget så mye i det siste se her.