Rødt, rødt og atter rødt på Oslo Børs

Tirsdag fikk en rekke aksjer skikkelig juling, noe som sendte Oslo Børs gjennom et nytt teknisk støttenivå. Dagens børskommentar får du her.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,79 prosent før den sluttet på 455,16 poeng. Det ble omsatt aksjer for 8,8 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått opp 1,99 prosent og står nå i 142,61 dollar. I henhold til en teknisk analyse i dag er det rom for videre oppgang forbi 150 dollar i løpet av kort tid.Store selskap som Frontline, Golden Ocean, Yara, REC, Norsk Hydro og StatoilHydro falt henholdsvis 4,61 prosent, 4,60 prosent, 4,43 prosent, 3,03 prosent, 2,96 prosent og 1,53 prosent.Noen utvalgte selskap BWG Homes hadde i juni en samlet netto ordreinngang på 260,1 millioner kroner, mot 372,0 millioner kroner i juni 2007. Netto ordreinngang i juni for segment Norge var 133,0 millioner kroner, mot 132,5 millioner kroner på samme tid i fjor. Nyheten førte i dag til et kursfall på 9,24 prosent.I går ble det kjent at Simtronics har mottatt en ordre på nitrogengeneratorer til Cascade- og Chinook-prosjektene i Brasil. Ordren har en samlet verdi på 3,2 millioner kroner. I dag kunne vi lese at Simtronics har sikret seg en kontrakt verdt 4,8 millioner kroner med Groveley Detection Ltd i Storbritannia. Nyheten løftet Simtronics-aksjen beskjedne 0,88 prosent.I går fortalte ledelsen i Funcom at inntektene i andre kvartal 2008 lander på 11-12 millioner dollar, med et underskudd på EBIT-nivå tilsvarende 5,5-6,5 millioner dollar. Selskapet har forøvrig solgt mer enn 700.000 utgaver av storsatsingen Age of Conan.Orion Securities brukte mandagen til å sende ut en ny kjøpsanbefaling på Funco, med et kursmål på 56 kroner aksjen. På mandag steg Funcom-aksjen med hele 23,23 prosent. I dag var det derimot tid for gevinstsikring, og aksjonærene opplevde et kursfall på 8,64 prosent.Tegningsretter i fritt fall Ellers er det verdt å merke seg at det ikke går så bra for tegningsrettene i Norwegian Property og Nordiag. De falt henholdsvis 62,5 og 50 prosent i dag, til henholdsvis 3 og 5 øre. Og finanskjendisene som har garantert for emisjonen i Norwegian Property ser nå, i følge Finansavisen, ut til å få hele emisjonen på 2,5 milliarder kroner i fanget.DNO Det var heller ingen god dag for DNO som falt tilbake 3,57 prosent. I går kunne vi lese at administrerende direktør Helge Eide og visestyreformann Trygve Bruvik har solgt henholdsvis 800.000 og 500.000 DNO-aksjer til en kurs på 10,967 kroner stykket.DNO-sjefen Helge Eide gikk forøvrig i dag ut og forklarte at DNO ikke har ønsket å stå på de sentralirakstiske myndighetenes liste over 41 oljeselskap som skal hjelpe til med å utvikle nye felt i Irak.Teknisk analyse Tidligere i dag skrev vi at Oslo Børs befinner seg i meget farlig farvann. Hovedindeksen på Oslo Børs ligger og tester den tekniske støtten på 460-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt, rett under 460-nivået. Dette representerer brukbar teknisk støtte, men brytes den blir salgssignalet også desto sterkere.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.