Roger Berntsen om fallet på Oslo Børs

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds Bank kommenterer fallet på Oslo Børs, hvor langt det kan falle og hva som kan skremme markedet senere i dag.

Foto: Finansavisen

- Hvorfor faller det på Oslo Børs i dag?- Det går på USA. Det er blant annet General Motors som tynger. Den stigende inflasjonen og rentepresset er også et tema. Det vokser seg stadig sterkere i USA. I tillegg er det en generelt dårlig stemning og bevegelsen blir i tillegg større som følge av at volumet er lavere og feriepreget, sier Roger Berntsen til HegnarOnline.Han legger også til at det er knyttet mye spenning til sysselsettingsrapporten som kommer i dag.- Gårsdagens ADP-rapport viste et større fall i sysselsettingen enn ventet og da frykter kanskje noen at dagens sysselsettingstall også overrasker negativt, sier han.- Hva med oljeprisen?- I USA er veksten et viktigere tema enn oljeprisen. I USA venter man at oljeprisen vil begynne å falle etterhvert som det venstes at etterspørselen kommer til å falle med en stadig høyere oljepris.- Hvor langt kan Hovedindeksen på Oslo Børs falle nå?- 460 var et viktig nivå. 440 er det neste, og dernest har vi den stigende trendlinjen på rundt 420.- Men når det er sagt, inntjeningen til de selskapene som betyr noe på Oslo Børs er fremdeles intakt. Og det er det sentrale her, sier han.Hva tror du om utviklingen i norsk økonomi. Svar på undersøkelsen her.