Ser kjøpsmulighet i sol

Europeiske solaksjer trekker ned onsdag, men REC er et unntak. Analytiker ser en kjøpsmulighet i sektoren.

En spansk avis omtalte tirsdag et forslag fra industridepartementet om å kutte i offentlig støtte til den spanske solsektoren. Dette senker europeiske solaraksjer onsdag.- Dette er et viktig marked, og hvis så skjer, ville det være et problem for næringen, sier LBBW-analytiker Stephan Droxner ifølge Reuters.Men på Oslo Børs trekker REC opp i takt med markedet, det vil si med 1,95 prosent til 130,50 kroner.Samtidig gjør tyske Q-Cells ifølge nyhetsbyrået en plassering på over 700.000 aksjer fra et ansatteprogram til 56,60 euro, ifølge meglere åtte prosent under sluttkurs tirsdag.LBBW-analytikeren anbefaler dette som en kjøpsmulighet, og beholder sitt kursmål på 100 euro.