Spekulasjoner og enormt stygge kursfall

Analytikerstanden frykter at to finansgiganter trenger å hente inn ytterligere 383 milliarder kroner. Frykten sprer seg og aksjene stuper.

Foto: Scanpix

I dagens morgenrapport fra Orion Securities kommenterer analytikeren gårsdagens hendelser på Wall Street.- Sterk frykt for ytterlige forverring i situasjonen til bankene sendte USA ned. Fannie Mae ned 16 prosent og Freddie Mac ned 18 prosent etter at en rapport fra Lehman hevdet at regnskapsregler kan tvinge Fannie Mae til å hente ytterligere 46 milliarder dollar, mens Freddie Mac kan måtte hente 29 milliarder dollar, sier analytikeren.- Også resten av finanssektoren falt kraftig på bakgrunn av dette. BoA ned 3,9 prosent, Citigroup ned 2,5 prosent og JPM ned 3,6 prosent, avslutter analytikeren.Dersom analytikeren får rett, trenger Fannie Mae å hente 235 milliarder kroner, mens Freddie Mac trenger 148 milliarder kroner.I løpet av mandagen falt Dow Jones 0,50 prosent, S&P 500 gikk ned 0,84 prosent mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,09 prosent.