Stabil USA-ledighet - flere Europa-børser opp

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA falt som ventet i juni. Børsene reagerer opp, og flere Europa-børser er nå i positivt terreng.

1

Arbeidsledigheten i USA var på 5,5 prosent i juni. Dette er 0,1 prosentpoeng høyere enn ventet, og det samme som i mai.Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA falt med 62.000 personer i juni, som er omtrent på linje med forventningene. Det var ifølge Bloomberg ventet på forhånd at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren skulle falle med 60.000 personer.At ledighetstallene ikke kom inn verre enn ventet, har gitt et løft på børsene. Hovedindeksen på Oslo Børs er likevel fortsatt blant de verste i Europa, med et fall på 2,25 prosent til 448,09 poeng.På kontinentet er flere børser opp. I London stiger FTSE 100 rundt én prosent, det samme gjør tyske DAX. Franske CAC 40 er opp rundt 0,8 prosent.