Stemningen i aksjemarkedet er ekstremt negativ

- Nå begynner imidlertid stemningen i aksjemarkedet å bli ekstremt negativ, sier investeringsdirektør Trym Riksen til HegnarOnline.

Investorene på Oslo Børs har hatt en elendig start på torsdagen. I skrivende stund står hovedindeksen i 447,48 poeng etter et fall på 2,38 prosent.- Vi er i et globalt bearmarked med tilhørende lavere bunner og lavere topper. Oslo Børs blir bare en liten brikke i denne globale utviklingen. Her hjemme nyter vi imidlertid godt av den rekordhøye oljeprisen, som er en kostnad og ulempe for andre nasjoner og selskaper - mens vi også er en del av reprisingen av aksjer og risiko, sier Trym Riksen, investeringsdirektør i DnB NOR Private Banking, til HegnarOnline.- Den ene kraften - oljeprisen - vil at Oslo Børs skal opp, mens de andre kreftene - global risikoappetitt og vekstutsikter - drar Oslo Børs ned. Nå begynner imidlertid stemningen i aksjemarkedet å bli ekstremt negativ, som i seg selv er et varsel om at det meste av nedsiden allerede er tatt ut på helt kort sikt; med kort sikt mener jeg i dette tilfellet 1-4 måneder, avslutter Riksen.Les også: Dette må du vite når du skal investere på Oslo Børs Hva tror du om utviklingen i norsk økonomi. Svar på undersøkelsen her.