Stordalen vedder 800 millioner på børsfall

Hotellkongen Petter A. Stordalen er så sikker på børsfall at han vedder 800 millioner kroner på at aksjene kommer til å falle i verdi.

Foto: Scanpix

I et intervju med DN sier hotellkongen Petter A. Stordalen at han forventer en kontantstrøm fra hotelldriften på godt over 630 millioner kroner i 2008. Det siste året har han bygget opp en kapitalforvaltningsvirksomhet i Home Capital, hvor deler av overskuddet fra hotelldrift og hotelleiendom er plassert i børsnoterte aksjer og obligasjoner.I dag har Home Capital nesten 800 millioner kroner i short-posisjoner, hvilket innebærer at Stordalen tjener penger dersom aksjemarkedet faller videre.- Jeg har vært pessimist ganske lenge. Forventningene til selskapenes resultater er for høye. Vi har sett det i Sverige og Danmark, men ikke så mye i Norge, sier Stordalen til DN. Han tror renteøkningene vil redusere selskapenes overskudd, noe som vil legge en demper på investeringene.