Strateg: Dette vil ri aksjemarkedet som en mare

- Vi får ingen stor lettelse så lenge dette henger over markedet, sier aksjestrateg. Europa-børsene faller fredag formiddag.

Foto: iStockphoto

Oslo Børs holder seg i positivt terreng utover formiddagen fredag, men i Europa peker pilene ned. Gevinstsikring i oljeaksjer senker markedet, mens storbanken UBS er blant lyspunktene etter meldingen om at den i verste fall vil få et lite underskudd i inneværende kvartal.- Men vi får ingen stor lettelse så lenge den generelle stagflasjonsfrykten henger over markedet, og oljeprisen er en viktig faktor i dette. Etter enhver opphenting vil vi få se en bølge som presser aksjemarkedet ned, sier global aksjestrateg Gerhard Schwarz i UniCredit i München til Reuters.Tyske DAX er ned 0,64 prosent, mens franske CAC 40 og britiske FTSE 100 faller hhv. 0,85 og 1,1 prosent.