Svakt ned på Oslo Børs

Oslo Børs følger trenden fra USA i natt og faller litt, DNO derimot stuper. (Oppdatert 09:30)

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Oslo Børs åpner ned 0,26 prosent og står nå i 462,24 poeng.Tapere/vinnere Tandberg Data som er nummer en på listen over årets børstapere stiger 7,28 prosent og omsettes nå for 1,62 kroner per aksje.Canargo er også å finne på denne listen, de faller 2 prosent i åpningsminuttene.Acergy åpner ned 0,22 prosent og omsettes for 113,75 kroner per aksje, til tross for at JPMorgan økte kursmålet på selskapet fra 130 kroner til 135 kroner. DNO åpner rett ned 3,95 prosent. Det har vært mye diskusjon rundt selskapet etter at sentrale innsidere solgte seg ut rett før Irakiske myndigheter kom med en melding om landets oljekontrakter.De store Yara som nå blir kritisert av Norges Bondelag for være grådige, åpner ned 1 prosent.Funcom er nå Oslo Børs 12 mest omsatte aksje og stiger 1,83 prosent, selskapet kunne nylig melde at de har solgt 700.000 eksemplarer av storsatsningen Conan.OljenOljeprisene nådde i går nye rekorder og var oppe i hele 143 dollar. Et fat amerikansk lettolje med levering i august omsettes nå for 140,94 dollar. Mens et fat nordsjøolje med levering i august omsettes for 140,90 dollar per fat.StatoilHydro er uendret.Russland melder i dag at de vil høyne eksportavgiften for å olje til 495,90 dollar pr tonn fra 1. august, ifølge Bloomberg. Avgiften er i dag på 398,10 dollar per tonn.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.