Tildelt kontrakt på 600 millioner på Ekofisk

Selskapet FMC Technologies er tildelt en femårskontrakt verdt 600 millioner kroner for bygging av en havbunnsløsning for vanninnsprøytning på Ekofiskfeltet i Nordsjøen.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

FMC Technologies kunngjorde tirsdag at selskapet er blitt tildelt en femårskontrakt av ConocoPhillips Scandinavia. Kontrakten omfatter undervannsutstyr og tjenester for vanninjeksjon på Ekofiskfeltet, skriver selskapet i en pressemelding.Utbyggingen skal erstatte den eksisterende Ekofisk 2/4 W, en vanninjeksjonsplattform i det sørlige området av Ekofisk-senteret.Avtalen er verdt rundt 600 millioner kroner. I tillegg kommer opsjonsavtaler for fremtidige leveranser.- Ekofisk har vært en av de mest betydningsfulle olje- og gassprodusenter i Europa helt siden feltet ble bygd ut. Vi er glade for at vi denne gang er valgt til å jobbe sammen med ConocoPhillips og deres partnere i et undervannsprosjekt for å øke utvinningen fra Ekofisk, sier Johan Pfeiffer, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS. (©NTB)