To nye børsnoterte fond

DnB NOR har lansert to nye børsnoterte fond - bear og bull. Da gjelder det bare å treffe retningen.

1

"Bull" er oksen som står for optimisme og tro på fremtiden. "Bear" er bjørnen som best kan sammenlignes med Ludvig fra Flåklypa, en pessimist som tror det meste går galt, skriver DnB NOR om sine to nye børsnoterte fond.Fondene fungerer slik at om børsen går opp, og man har kjøpt "Bull", stiger fondet dobbelt så mye som børsen. Det samme om børsen faller og en har kjøpt "bear".- Hvis indeksen faller med 2 prosent, stiger verdien av fondet med cirka 4 prosent. Det motsatte skjer med bullfondet. Bullfondet stiger det dobbelte av børsen så lenge børsen stiger, men faller også det dobbelte hvis børsen faller. Så det er stor risiko her, og det må kundene være oppmerksom på, Paal Karstensen, aksjesjef for DnB NOR markets.Fra før har Handelsbanken Kapitalforvaltning også to tilsvarende fond notert på Oslo Børs.