Tysk kjempeordre i sikte for Tomra?

Tomra kan ha nærmet seg en kjempeordre på panteautomater i Tyskland.

Konsernsjef Amund Skarholt i Tomra viser frem en ekte norsk pantemaskin - Foto: Finansavisen

Den tyske konkurransemyndigheten Bundeskartellamt har gitt grønt lys til at Edeka og Tengelmann får slå sammen sine lavpriskjeder Netto og Plus, men forutsetter at Tengelmann selger 378 av de 2.900 Plus-butikkene og at de to eierne ikke innleder innkjøpssamarbeid.Hele meldingen kan du finne her.Dette kan være godt nytt for Tomra. Plus er en av de virkelig store tyske kjedene som ikke har bestilt panteautomater, og Tomra har tidligere sagt at det måtte komme en avklaring av eierskapet før en bestilling kunne være aktuell.Og som det går frem av antall butikker, snakker vi her om en potensiell høyvolumavtale. Edeka har for øvrig tidligere gjort flere bestillinger hos Tomra for andre kjeder de eier.