Utbombede, undervurderte og upopulære aksjer

Tallknuserne i Orion Securities forteller investorer om to aksjer som har fått alt for mye juling på Oslo Børs. Her er dagens aksjetips.

Foto: iStockPhoto

Høye priser og svekkede konjunkturer gjør nå stadig dypere innhugg i det globale oljeforbruket. Orion Securities understreker at det amerikanske forbruket falt med 700.000 fat per dag i juni til 20,1 millioner fat.- Dersom du deler vårt syn om at brikkene er i ferd med å falle på plass for en syklisk korreksjon i oljeprisen, bør følgende aksjer stå høyt oppe på ønskelisten, sier analytikeren og anbefaler RCL og Kongsberg Automative.RCL (109,00) - utbombet, undervurdert og upopulær. RCL har akselerert nedover den siste måneden underminert av pessimistiske amerikanske forbrukere og høye drivstoffkostnader. I dag regner det i cruisebransjen og verdsettelsen er på historisk lave nivåer. Det gir gode muligheter for verdiorienterte, tålmodige investorerKongsberg Automotive (15,50) - utbombet, undervurdert og upopulær. Argumentene er stort sett de samme i Kongsberg Automotive som i RCL. De siste måneders regnvær har presset prisen ned på nivåer som er svært interessante for langsiktige, verdiorienterte investorer. Med en P/Sales-faktor på 0,13 og P/E på 6,2 for i år fallende til 3,1 neste år er Kongsberg Automotive priset som en konkurskandidat.