Utsiktene er mellom "dårlig" og "elendig"

Utsiktene for bunnlinjen til amerikanske selskaper er elendig, og nå som vi starter på med nye kvartalstall er det dystre tider i vente.

Foto: iStockPhoto

Overskuddet i amerikanske selskaper ser ut til å falle for fjerde året på rad, og naturlig nok skyldes det på kredittkrisen og oljeprisen, melder Market Watch.Sol bak skyeneSolen bak skyene er teknologiselskaper som er eksponert i utviklingsland, og naturlig nok energiselskaper som blir påvirket positivt av den rekordhøye oljeprisen.ElendigGenerelt sett er utsiktene "lousy" sier en av sjefene i Riverfront Investment Group til Market Watch.Resesjonen og stagflasjonen som har vært hyppig omtalt de siste månedene kan manifestere seg i regnskapene til de store amerikanske selskapene. Alcoa starter resultatsskredet i USA på tirsdag, og det er ventet at selskapet skal ha et fall på 17 prosent i overskuddet.S&P 500-selskapers overskudd er forventet å falle opp til 10 prosent.