Dollaren har styrket seg ytterligere, og nådde i natt et nytt rekordsterkt nivå mot euro.- Stadig mer tyder på at omslaget i retning sterkere dollar kan vare en god stund, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.- Mange investorer går ut av sine short-dollar posisjoner og analytikerne føler seg stadig mer trygge på at dollaren har snudd. Fredag snudde også Goldman Sachs i synet på USD. Etter å ha vært negative ("bearish") på dollaren i ti år, tror investeringsbanken nå at dollaren vil fortsette å styrke seg fremover og nå 1,40 mot euro om 12 måneder. Goldman Sachs legger mest vekt på at konjunkturene er i ferd med å svekkes betydelig i andre økonomier. I tillegg argumenteres det for at den sterke eksportutviklingen er positiv for USD og det samme gjelder økende innstrømning av kapital knyttet til fusjoner og oppkjøp, skriver økonomen.- Den norske kronen har styrket seg litt over helgen, både mot euro, dollar og den svenske kronen. Om oljeprisen trekker mer opp, kan den bidra til ytterligere styrking av kronen, mener Magnussen.
De siste valutakrysningene
USDNOK: 5,40 EURNOK: 7,96 EURUSD: 1,4744 GBPNOK: 10,08 USDJPY: 110,16