Oppturen på Oslo Børs har forsterket seg i løpet av ettermiddag i takt med at oljeprisen har steget ytterligere på internasjonal spenning. Hovedindeksen stiger 1,2 prosent til 413,50 poeng.Brent oktober-olje går nå for 116,83 dollar fatet, opp 2,2 prosent. Ved lunsjtider kostet samme kontrakt 115,15 dollar fatet. StatoilHydro er opp 3,8 prosent til 165 kroner.- Råvarer og råvareaksjer går bra i den store verden og det gir kjøpsinteresse fra utenlandske kunder. Pengestrømmen som var ut av sykliske aksjer er på vei inn igjen - det virker som det ikke er så mange som står i stolen og selger lenger, sier en aksjemegler til Reuters.Flere små oljeselskaper ligger bra an. Questerre er opp 15,3 prosent til 13,20 kroner, Rocksource stiger 7,2 prosent til 1,79 kroner og CanArgo løftes 5,9 prosent til 1,08 kroner.Frontline faller 5,9 prosent til 295 kroner etter å ha lagt frem en skuffende rapport for tredje kvartal. Funcom er ned 5,2 prosent til all time low 12,90 kroner. SAS får mer juling i kjølvannet av gårsdagens ulykke i Spania og prisoppgangen på olje. Nedturen er på 4,3 prosent til 35,60 kroner.Så langt er det omsatt verdipapirer for beskjedne 5,7 milliarder kroner.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på16:05 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .