- Inntrengeren Google Chrome er en større trussel for operativsystemer som Windows enn andre nettlesere som Opera, sier Operas toppsjef Jon von Tetzchner til Reuters.Det ble denne uken kjent at Google lanserer en nettleser, ved navn Google Chrome. Denne har blitt hyllet verden over, blant annet her på HegnarOnline. - Vi har tro på at Google vil fokusere på web-standarder, og det er i retning av det vi tenker. Det styrker web'en mot de proprietære løsningene, fortsetter han.De har uttrykt at de ser på Googles inngang i markedet som positiv.- Det skaper litt mer konkurranse i markedet, som er bra. Da får man bedre produkter. Ved lansering av Firefox, var det mye snakk om at vi ville miste markedsandel på PC-siden, men realiteten var en annen, sier han.Opera-aksjen har falt over 30 prosent denne uken, etter at Chrome ble kjent, men Opera mener fortsatt det er positivt å ha Google som konkurrent.- Dette styrker internett som plattform, og der er vi uovertrufne i vår evne til å levere hva som helst, sier von Tetzchner.Opera lover innovasjon som svar på Google Chrome.- Innovasjon skal gjøres hos oss, selv om ingen sier at vi ikke kan implementere noe nytt når andre har en god idé -- men vi har ikke sett banebrytende ting i så måte. De har fått til en imponerende rask JavaScript-motor. Samtidig har vi kommet med med en rask JavaScript-motor, og da svarte Mozilla og Apple - det er slik det fungerer, sier han.Mange frykter at Chrome skal kunne true Google Mini, men Tetzchner trekker frem Android som allerede eksisterer.- Android har alltid hatt en egen browser. Vår tanke er at enhver plattform, inkludert de som har en browser fra før, er et mulig marked. Det inkluderer Android-plattformen, sier von Tetzchner til Reuters.