I tirsdagens utgave av Finansavisen gikk Roger Berntsen, strateg i NetFonds, ut med en klokkeklar kjøpsanbefaling. Investorer som ikke kjøpte aksjer kunne gå glipp av den ventede oppturen på Oslo Børs.- Jeg har hele tiden sagt at hovedindeksen ved Oslo Børs vil ligge på 440-460 poeng i januar. Men oppgangen kan komme i løpet av den neste måneden. Hvis folk venter en måned, er det stor sjanse for at aksjemarkedet er 5-10 prosent høyere. Da er det ikke interessant nok, sa Berntsen til Finansavisen.På mandag sluttet hovedindeksen på 417,26 poeng mens den nå står i 374,03 poeng (-1,87 prosent).
Siden Berntsens kjøpsanbefaling har Oslo Børs falt 10,36 prosent.
Berntsen tar de siste dagers utvikling med knusende ro. Han sier til HegnarOnline at han er krystallklar i sin anbefaling: Hovedindeksen på Oslo Børs er betydelig høyere i midten av oktober.- Bring it on. Det er ingen fundamentale forhold som har forandret seg, så den anbefalingen gjentar jeg. Nå er det psykologien som styrer aksjemarkedet. Selv i et oppgangsmarked, kan vi oppleve kursfall på 10-15 prosent, sier Berntsen selvsikkert til HegnarOnline.