I åpningsminuttene peker pilen ned på Oslo Børs. Få minutter etter at handelen tok til står hovedindeksen i 375,93 poeng, ned 1,36 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 600 millioner kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått ned 0,36 prosent og står nå i 105,92 dollar.Lyspunktet er Eltek som stiger 4,09 prosent etterfulgt av Inmeta som klatrer 2,76 prosent. Verst går det med Opera Software som faller 7,22 prosent, etterfulgt av Seaird Exploration og Blom som er ned henholdsvis 5,70 prosent og 5,40 prosent.Opera Software preges av tøff konkurranse fra Google Chrome. Aksjen har falt fra 25,10 kroner etter nyheten om Google Chrome ble kjent tidligere denne uken.Det har vært en knallrød dag på mange av børsene i Asia. Økt bekymring for den økonomiske tilstanden i USA får litt av skylden for dette. I går ble det kjent at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA økte med 15.000 personer til 444.000 personer pr. 30. august, sammenlignet med uken før. Det var ventet 420.000 førstegangssøkende.Blant de store taperne i Asia finner vi Mizuho Financial Group Inc. og den japanske storbanken Mizuho som begge falt 5,9 prosent etter at forvalter Bill Gross i Pacific Investment Management Co. gikk ut og sa at en finansiell tsunami kan slå inn over markedene. Han frykter den økonomiske utviklingen i USA.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på i dag klokken 13.30.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .