Hovedindeksen på Oslo Børs faller 2,26 prosent til 372,54 poeng så langt. Oslo Børs stupte etter de amerikanske arbeidsledighetstallene kom ut, Det har blitt omsatt aksjer for 5,9 milliarder kroner så langt på Oslo Børs. Et fat nordsjøolje med levering i oktober omsettes for 105,46 dollar fatet, ned 0,79 dollar i dagens handel.Roger Berntsen stakk hodet langt frem på mandag, og anbefalte da et sterkt kjøp på aksjer, før det var for sent. Les hans etter at aksjemarkedet har falt mer enn 10 prosent siden hans anbefaling.- Vi er sannsynligvis midt i krisen i USA med Europa noe etter. Det er også tegn til avmatning i Asia og spesielt Kina, sier aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki til Reuters.Aksjene i Europa faller dypt. Tyske DAX er ned 2,09 prosent, mens FTSE i London er ned 1,17 prosent, så faller CAC40 i Paris 0,80 prosent.Aksjene i USA falt i dagens handel, hvor Dow Jones falt hele 2,99 prosent, mens Nasdaq falt 3,2 prosent.Bill Gross i Pacific Investment Management Co. gikk ut og sa at en finansiell tsunami kan slå inn over markedene. Han frykter den økonomiske utviklingen i USA, etter aksjene også falt i Asia. .ScanArk faller 14,8 prosent til 7,50 kroner på et relativt lavt volum, mens Protector er ned 14,3 prosent til 6 kroner, også på et lavt volum.Sevan-aksjen faller 7,54 prosent til 42,90 kroner.- Sevan er et selskap som er i en vekstfase med relativt sett mye gjeld og hvor inntektene først kommer i 2009, 2010 og fremover. Fundamentalt sett, er det ikke noe som skulle tilsi at de skulle falle så mye. Siden toppen i mai har de inngått to nye borekontrakter, blitt tildelt FEED-kontrakt på Goliat og fått en kontrakt på FLNG-topside, sier analytiker Dan Christian Fosse i Glitnir Securities til Reuters.EMGS fortsetter fallet fra i går, og er ned 8,28 prosent til 14,95 kroner. .DNO-aksjen faller 7,57 prosent til 7,33 kroner. Aksjen faller uten nyheter, og på tross av en fra Terje Nyborg i går. DNO har også invitert hele analytikerkorpset til Irak, og flere analytikere forholder seg positive til aksjen. Blant annet i Arctic Securities.Opera-aksjen fortsetter stupet etter Google Chrome ble kjent. Opera-aksjen er ned 7,78 prosent til 16,60 kroner. Aksjen har falt 33 prosent etter at nyheten om Chrome ble kjent. En megler mener aksjen har en stor oppside som følge av fallet. Aker BioMarine legger på seg 11,76 prosent til 19 kroner, mens Aker Exploration er opp 6,45 prosent til 49,50 kroner, og SalMar-aksjen er opp 5,74 prosent til 35 kroner. Alle de overnevte aksjene er omsatt på et lavt volum.På vinnerlisten utmerker bear-fondene til både DnB NOR og Xact seg. Disse fondene tjener på et fallende marked, og disse stiger mellom 4,3 og 4 prosent. Bjørnefondene har omsatt for 120 millioner kroner tilsammen i dag.Veidekke legger på seg 4,01 prosent til 33,70 kroner.StatoilHydro faller tilbake 2,06 prosent til 142,60 kroner, mens Yara faller 0,50 prosent til 57,20 kroner.Andre aksjer som utmerker seg negativt er Norsk Hydro, REC, Golden Ocean og Frontline, som faller henholdsvis 3,48 prosent, 2,47 prosent, 3,02 prosent og 2,97 prosent.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 13:30 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .