Børsen stuper igjen - verste dag på 11 år!

Det er blodbad på Oslo Børs for øyeblikket! Vi har ikke opplevd en verre dag på børsen siden 1997! (Oppdatert 13.35)

Foto: iStockphoto
Børs

Fallet på Oslo Børs har forsterket seg kraftig i løpet av den siste timen. Ved 12-tiden var hovedindeksen ned 2,8 prosent, mens siste notering (Klokken 13.35) er 330,43 poeng, ned 6,7 prosent. Man må tilbake til januar 2006 for å finne lavere noteringer. Nedturen er dermed den største siden 1997. Det største fallet i år var på 6,4 prosent (21. januar).I går stupte børsen 4,5 prosent etter å ha vært ned over syv prosent i løpet av dagen. Nedturen kommer i kjølvannet av et kraftig fall i USA i går kveld og i Asia i morges. Investorene lurer på hvilke nye aktører som vil gå konkurs i finanssektoren etter at Lehman Brothers gikk over ende i helgen.Også ellers i Europa er det helrødt, men ikke så ille som i Oslo. Europa-børsenefaller stort sett to-tre prosent, og er dermed på det laveste nivået siden mai 2005. Amerikanske futures peker nedover. Dow-futures er ned 82 poeng til 10.887 poeng.Oljeprisen fortsetter dypdykket. Siste notering for Nordsjø-olje (Brent november) er 90,41 dollar fatet, ned fire prosent. StatoilHydro faller 4,7 prosent til 132,60 kroner.Også i dag faller flere aksjer mer enn 20 prosent. Copeinca og Northern Offshore er ned henholdsvis 26,3 og 32,6 prosent, men volumene er tynne. Acta og Wavefield er ned 20-22 prosent. Tandberg stuper 19,3 prosent.Følgende aksjer faller mellom 10 og 15 prosent: Repant, DOF, Northland Resources, Sevan Marine, Norske Skog, Kitron, Crew, Roxar og Dockwise.Aksjer som Yara og REC faller 9,3 og 10,3 prosent.Det finnes noen få lyspunkter. Rocksource stiger 1,1 prosent til 1,77 kroner på meldingen om at selskapet har inngått en banklånfasilitet på 250 millioner kroner med DnB NOR Bank ASA relatert til leting på norsk kontinentalsokkel (NCS). Etter børsens stengetid i går signerte Rocksource en avtale med det statlige indiske oljeselskapet ONGC, som gir selskapet tilgang til en 10 prosent andel i blokk CY-DWN-2001/1, som ligger i Cauvery-bassenget utenfor kysten av sørøst-IndiaForeløpig er det omsatt verdipapirer for brukbare 6,9 milliarder kroner. Yara og StatoilHydro er mest omsatt.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs