Børsfesten i Oslo dabber av

Oslo Børs var opp nesten fem prosent, men nå faller markedet tilbake. Oljeprisen må ta skylden. (Oppdatert 16.57)

Investorene på Oslo Børs får et lite pusterom etter at det ble kjent at Federal Reserve, de største sentralbankene i Europa og sentralbanken i Japan totalt har sagt seg villige til å tilføre finansmarkedene inntil 247 milliarder dollar for å bedre likviditeten. Men oppturen skrumpet inn i løpet av ettermiddagen. Kort tid etter børsåpning var hovedindeksen helt nede i 322,40 poeng, men den steg kraftig i løpet av for- og ettermiddagen. På det meste var indeksen opp hele 4,9 prosent til 340,30 poeng. Nå er oppturen på rundt tre prosent.Oppturen i Oslo er større enn ellers i Europa. DAX-indeksen i Frankfurt nøyer seg med en oppgang på 0,8 prosent, mens FTSE 100 i London stiger 0,3 prosent.Oljeprisen har falt kraftig tilbake i løpet av dagen, spesielt den siste timen. Nå går Brent-olje for levering i november for 95,13 dollar fatet, opp 0,3 prosent.. Oljeaksjene dras opp. StatoilHydro er opp 1,9 prosent til 136 kroner. DNO er opp 3,3 prosent. Transeuro og Norse Energy står i pluss 10 og 21 prosent, sistnevnte etter å ha meldt om et betydelig gassfunn.Exense er den beste aksjen med en oppgang på 29,6 prosent til 35 øre, men volumet er syltynt. Scandinavian Property Development, hvor omsetningen er på 45 millioner kroner, stiger 24,5 prosent til 10 kroner.Tunge aksjer som REC, Yara, Seadrill og DnB NOR løftes seks-åtte prosentRCCL er ned 7,1 prosent etter at konkurrenten Carnival har lagt frem tall. Scorpion Offshore, Acta, Interoil og Fara ramler 10-15 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 9,8 milliarder kroner.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.