- Det er tro, håp og kjærlighet

Meglersjefen i Nordea Markets om fredagens utvikling på Oslo Børs.

Publisert 13. sep. 2008 kl. 07.31
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

Oslo Børs fikk en sterk avslutning på uken. Fredagens opptur for hovedindeksen var på 3,3 prosent til 370,71 poeng. - Det er tro, håp og kjærlighet, sier Ulf Leinebø, meglersjef i Nordea Markets til Finansavisen om oppgangen.- Det som skjedde er at oljeprisen kom litt opp. Men i forhold til hvordan USA åpnet er vi overrasket over hvor mye indeksen har steget. Det så ut til at den kraftige oppgangen fra i morges skulle bli en oppgang på 1,5 prosent, men så tok det av mot slutten, sier han til avisen.Nå har både nordsjøoljen og den amerikanske lettoljen vært under 100 dollar fatet i det siste døgnet. Den amerikanske lettoljen ble omsatt for 99,99 dollar fatet i går kveld. Et fat nordsjøolje med oktoberleveranse står nå i 97 dollar, mens WTI-forwardkontrakter står i 101,03 dollar fatet.- Yara tjener tross alt 50 kroner aksjen, og blir omsatt til 2,5 ganger inntjeningen, sier Leinebø, som også trekker frem StatoilHydro som kan ha falt for dypt i forhold til fundamentale verdier.