Hovedindeksen er opp 3,95 prosent til 385,25 poeng. Oslo Børs åpnet rett opp i åpningen, og etter 15 minutters handel var Oslo Børs opp hele 4,09 prosent til 385,77 poeng.- Det stiger generelt og det er i takt med det vi kunne forvente på forhånd og er et resultat av redningen av Freddie og Fannie i USA. Det stiger rund baut, og vi kan forvente at børsen vil holde seg opp tre til fire prosent gjennom dagen, sier sjefsstrateg Peter Hermanrud First Securities til E24 om Oslo Børs.President George Bush sier den amerikanske staten tok over de to boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac, fordi de to institusjonene utgjorde en uakseptabel risiko for den amerikanske økonomien. Begge de to låneinstitusjonene har vært hardt rammet av boligkrisen i USA, og Bush-regjeringen satte søndag de to lånegigantene, som ifølge Reuters står bak nesten halvparten av de utestående boliglånene i USA, under statlig styring. .Oljemyggene Questerre og Rocksource er begge opp i overkant av 11 prosent. Aksjene stiger henholdsvis 11,17 prosent og 11,03 prosent frem til lunsj. Questerre-aksjen la på seg betydelig på , noe som bidrar til rallyet i aksjen i dag, blant annet med fordelaktig valutabevegelser som årsak.Rocksource Rocksource publisert den 4. august 2008 at selskapet var i avsluttende forhandlinger om fullføringen av en farm-in avtale med ONGC for en 10% andel i leteblokk CY DWN 2001/1, på indisk sokkel. Forhandlingene er nå ferdigstilt, og begge parter forventes å signere avtalen i løpet av de neste to ukene, skriver Rocksource i en melding. Rocksource-aksjen hadde pause i handelen på mandag, men denne ble opphevet klokken 11:28.Storebrand-aksjen hopper naturlig nok på nyhetene om at Fannie og Freddie ikke går konkurs, aksjen er opp 8,25 prosent til 42,65 kroner. DnB NOR-aksjen hopper 5,30 prosent til 59,60 kroner. Acta-aksjen legger på seg 4,21 prosent til 4,70 kroner.Tandberg utmerker seg negativt i dag, da aksjen er ned 3,04 prosent til 111,50 kroner.Grieg Seafood-aksjen faller 8,7 prosent til 10,50 kroner.StatoilHydro legger på seg 3,33 prosent til 146 kroner, mens Yara er opp hele 7,02 prosent til 312,50 kroner.REC stiger 8,15 prosent til 146 kroner.John Fredriksen har en finfin dag på børsen, hvor Seadrill er opp 6,48 prosent til 131,50 kroner, mens Frontline legger på seg 5,97 prosent til 293 kroner,Sevan-aksjen er opp 7,15 prosent, mens Norsk Hydro legger på seg 4,06 prosent.Et fat nordsjøolje omsettes for 105,03 dollar med levering i oktober, mens frontkontrakter for WTI-oljen omsettes for 107,39 dollar fatet.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 16:05 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .