Det viktigste før børsen åpner

Er det duket for nok en dag med opptur på Oslo Børs? Dette kan komme til å prege dagen.

Foto: Scanpix / iStockphoto / Creative Commons

Det ble en kraftig rekyl på Wall Street torsdag på utsikter til at myndighetene vil utarbeide en "permanent" støtteplan for finansmarkedet. Torsdag stanset britiske myndigheter shortsalg i finansaksjer. Nå kan også amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) på midlertidig basis komme til å forby shortsalg i alle børsnoterte aksjer, i følge Bloomberg News som viser til kilder som kjenner situasjonen. I tillegg skal de største pensjonsfondene ha sluttet å låne ut aksjer i Goldman Sachs og Morgan Stanley til shortere.Oljeindeksen (XOI) steg 2,00 prosent, mens oljeserviceindeksen (OSX) steg 1,78 prosent.Oljeprisen (brent-november) er i skrivende stund flat og ligger på 95,30 dollar fatet, mens den amerikanske frontkontrakten (WTI-oktober) vaker rundt 98,00 dollar fatet. Det er opp rundt 1,50 dollar i forhold til da Oslo Børs stengte dørene mandag.Blant de norske aksjene i USA steg StatoilHydro og Frontline i forhold til sluttnoteringen i Oslo og endte på henholdsvis 138,5, og 280,2 kroner. Cruiserederiet RCL landet på 146,6 kroner i USA, mot en sluttnotering på 136 kroner i Oslo.Det er minimalt med nøkkeltall i dag. I Tyskland slippes tall for produsentprisene.Pilene peker nordover i Asia. Morgan Stanleys stillehavsindeks (MSCIAPI) er opp 3,9 prosent til 112,4. Hovedsakelig er det sentralbankenes pengeinnsprøytning i markedet, redningsplanene for finanssektoren og de midlertidige forbudene rundt shortsalg som sørger for oppturen. Kinas CSI 300-indeks er opp 9,3 prosent ledet an av Bank of China.Det går mot en positiv åpning på Oslo Børs. En fyldig gjennomgang av børsdagen får du på økonominyhetene klokken 16.05 i ettermiddag med Trygve Hegnar.Se også:EiendomsmeglerOdd Kalsnes selger flere boliger nå enn ved tilsvarende periode i fjor. Kalsnes syn på hva børsuroen har gjort med utviklingen i boligmarkedet og hvorfor han tror du kan gjøre gode kjøp frem mot jul får du mer om ved å klikke her.Egil Stenshagen om hva som rører seg i norsk bilindustri får du mer om ved å klikke her.Petter Stordalen og Trygve Hegnar om finanskrisen. Mer om det ser du ved å klike her.Petter Stordalen med splitter ny og enkel hotellanalyse. Den får du mer om ved å klikke her.Mandag hadde HegnarOnlineTV besøk av sjef for Kredittilsynet Bjørn Skogstad Aamo . Hvorfor han tror norsk banker vil klare seg gjennom bankkrisen får du mer om ved å klikke her.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.