Hovedindeksen på Oslo Børs . Fredag 5. september har vært en voldsomt volatil dag på børsen, hvor børslokomotive StatoilHydro, Yara og Telenor alle har oppført seg uforutsigbart.Oslo Børs har falt 12,95 prosent siden åpningen på mandag!- Det har vært en grusom start på september, sier analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities til NA24.- Finanskrisen er over oss, og utlendingene skal ut. Jeg har ingen tro på at folk kjøper før finanskrisen er over, fortsetter han.Det ble omsatt aksjer for 9,59 milliarder kroner på Oslo Børs fredag.Et fat nordsjøolje med levering i oktober ble ved stengetid omsatt for 104,69 dollar fatet, ned 1,61 dollar i dagens handel.Codfarmers falt 10,4 prosent til 15,70 kroner på et minimalt volum, mens DiaGenic falt 10,3 prosent på et betydelig volum.DiaGenic har i dag mottatt ny firmaattest i forbindelse med registrering av tegningsrettsprogram for de ansatte og fullmakt om kapitalforhøyelse etter vedtak av generalforsamlingen 12. juni. .Sevan-aksjen endte ned 9,59 prosent til 41,95 kroner. Det ble omsatt Sevan-aksjer for 203 millioner kroner i dagens handel.- Sevan er et selskap som er i en vekstfase med relativt sett mye gjeld og hvor inntektene først kommer i 2009, 2010 og fremover. Fundamentalt sett, er det ikke noe som skulle tilsi at de skulle falle så mye. Siden toppen i mai har de inngått to nye borekontrakter, blitt tildelt FEED-kontrakt på Goliat og fått en kontrakt på FLNG-topside, sier analytiker Dan Christian Fosse i Glitnir Securities til Reuters.EMGS fortsatte fallet fra i går, og sluttet dagen ned 7,98 prosent til 15 kroner. .Simtronics falt 8,85 prosent til 3,81 kroner, mens Rocksource falt 8,67 prosent til 1,79 kroner da selskapet presenterte svakere produksjonstall i dag. .DNO-aksjen falt 7,44 prosent til 7,34 kroner. Aksjen falt uten nyheter, og på tross av en fra Terje Nyborg i går. DNO har også invitert hele analytikerkorpset til Irak, og flere analytikere forholder seg positive til aksjen. Blant annet i Arctic Securities.Questerre faller tilbake etter flere fantastiske dager på børsen. Aksjen endte ned 8,23 prosent til 14,50 kroner. Questerre-aksjen er bare opp 0,69 prosent denne uken, på tross av meget gode dager på børsen.Opera-aksjen endte ned 8,33 prosent til 16,50 kroner. Aksjen har falt over 30 prosent etter at nyheten om Chrome ble kjent. En megler mener aksjen har en stor oppside som følge av fallet. - Inntrengeren Google Chrome er en større trussel for operativsystemer som Windows enn andre nettlesere som Opera, sier Operas toppsjef Jon von Tetzchner til Reuters.Komplett endte opp 14,55 prosent på et minimalt volum, mens Normann la på seg 6,76 prosent. ThinFilm la på seg 14,74 prosent på et lavt volum.Bear-fondene til både DnB NOR og Xact seg utmerket seg på vinnerlisten. Disse fondene tjener på et fallende marked, og steg henholdsvis 6,65 og 6,29 prosent. Bjørnefondene omsatte for 203 millioner kroner tilsammen i dag.- Vi er sannsynligvis midt i krisen i USA med Europa noe etter. Det er også tegn til avmatning i Asia og spesielt Kina, sa aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki til Reuters.Aksjene i USA faller i fredagens handel, hvor Dow Jones klokken 17:30 er ned 0,69 prosent, mens Nasdaq er ned 1,25 prosent, så faller S&P 500 1,03 prosent. Børsdagen ble ikke noe bedre i Europa, hvor tyske DAX endte ned 2,42 prosent, CAC40 i Paris sluttet ned 2,84 prosent, og FTSE i London avsluttet dagen ned 2,41 prosent.Bill Gross i Pacific Investment Management Co. gikk ut og sa at en finansiell tsunami kan slå inn over markedene. Han frykter den økonomiske utviklingen i USA, etter aksjene også falt i Asia. .I dagens morgenrapport fra Investtech har analytikeren laget en teknisk analyse av hovedindeksen på Oslo Børs.- Hovedindeksen på Oslo Børs har brutt ned gjennom støtten i underkant av 400 poeng og utløst et salgssignal fra en rektangelformasjon. Dette signaliserer en fortsettelse av den fallende trenden på kort sikt og en videre nedgang til 373 poeng eller lavere, sier analytikeren. Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .