Fra vondt til verre

Det går mot en skrekkelig børsdag i Oslo. Alle de største selskapene faller betydelig. Acta-aksjen raser.

Børs

Hovedindeksen er ned 4,28 prosent til 354,84 poeng.- Jeg tror hele markedet skal ned i dag og vi får se om dette blir den siste runden ned, sier en meglersjef til TDN Finans.Brent olje for oktober-levering står nå i 94,54 dollar fatet, ned 2,93 dollar i dagens handel.De mest omsatte selskapene på Oslo Børs StatoilHydro-aksjen faller med oljeprisen, ned 3,37 prosent til 140,60 kroner. Yara-aksjen faller tilbake 5,52 prosent til 256,50 kroner.REC, Golden Ocean, Tandberg og Seadrill faller henholdsvis 5 prosent, 6,42 prosent, 6,72 prosent og 5,82 prosent.Finansaksjene DnB NOR, Storebrand og Acta faller henholdsvis 6,11 prosent, 6,43 prosent og 11,6 prosent. Det ble i helgen kjent at det kan komme et massesøksmål mot norske banker. Les mer om dette her. Denne nyheten, kombinert med kollapsen i finansaksjene i USA, svekker tilliten til finanssektoren i Norge.Vinnere og tapereSAS-aksjen er opp 10,76 prosent til 52,50 kroner. Det ble før helgen kjent at Lufthansa muligens skal kjøpe SAS, og en motstand i den norske regjeringen for salg av aksjene kan ha blitt svekket over helgen, skriver Dagens Industri. Avisen venter en snarlig avgjørelse angående et salg.Transeuro legger på seg 11,03 prosent til 1,51 kroner, da det er blitt kjent at COO'en i selskapet har handlet 100.000 aksjer.NorDiag stuper 19,4 prosent til 1,50 kroner, mens Sevan faller 9,96 prosent til 30,75 kroner.Blom-aksjen faller 9,40 prosent til 27 kroner, mens Repant faller 8,40 prosent til 1,09 kroner.Oljemyggene stuperDNO faller 9,02 prosent til 6,15 kroner, Norse faller 8,7 prosent til 4,18 kroner, mens Questerre faller 11,3 prosent til 13,75 kroner.Lehman og Merrill Lehman Brothers søkte om konkursbeskyttelse mandag. Det 158 år lange finanseventyret tok brått slutt for Lehman Brothers. Selskapet meldte seg konkurs mandag, og vil søke om såkalt Chapter 11. Les mer om det her .- Det ser ut til at alle flykter markedet som følge av nyhetene. Vondt har blitt verre, og vi fortsetter på en negativ trend, sier en strateg til Bloomberg om utviklingen i aksjemarkedet.Merrill Lynch ble kjøpt opp av Bank of America for 255 milliarder kroner. Les mer om oppkjøpet her .Handelsdagen i Asia var noe redusert, da flere av markedene var stengt mandag, men finansaksjene i Australia fikk gjennomgå. Les mer om utviklingen her .Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag. Dagens gjest er sjefen for Kredittilsynet, Bjørn Skogstad Aamo.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Næringsliv