- Oljeprisene falt kraftig i går formiddag. Samtidig svekket kronen seg på bred basis og dollaren styrket seg, skriver valutaanalytiker Maren Romstad i DnB Nor Markets i morgenrapporten i dag.- At det eksisterer en sammenheng mellom oljeprisene og dollar er helt klart, men hvilken vei denne går er oppe til debatt. Vi mener sammenhengen i utgangspunktet går fra dollar til oljepriser, noe som ikke stemmer overens med gårdagens hendelsesforløp. Det er viktig å merke seg at oppmerksomheten rundt sammenhengen mellom oljeprisene og dollaren har vært stor den siste tiden og mest sannsynlig hatt en selvforsterkende effekt. Vi tror oppmerksomheten rundt denne sammenhengen vil avta, heter det videre.
USDNOK: 5,5481EURNOK: 7,9944EURUSD: 1,4409GBPNOK: 9,8242USDJPY: 108,56Sammenlignet med 18-tiden i går har kronen svekket seg med fem øre mot dollaren, mens den har svekket seg med rundt ett øre mot både euro og pund.Dollaren har styrket seg med over én cent mot euro. På det laveste i dag har EURUSD vært nede i 1,4388. Dollaren har ikke vært sterkere mot euro siden 21. desember i fjor.Dollaren har styrket seg med 12 prosent mot kronen siden bunnrekorden på 4,9513 satt intradag 22. april i år-