Svake nøkkeltall her hjemme kan ha vært en medvirkende faktor til at kronen har svekket seg siden gårsdagens rapport.- Prisen på boliger formidlet gjennom finn.no i august endte 1,4 prosent høyere enn forrige måned, men dette er uten sesongjustering. August er en måned hvor boligprisene normalt stiger mye. Korrigert for sesongvariasjoner falt boligprisene med 1,1 prosent fra juli til august, noe som betyr at den underliggende pristrenden er negativ. Fallet var større enn ventet. Vi tror boligprisene kommer til å falle frem til våren 2009, uten at fallet blir dramatisk. Flere nøkkeltall bekrefter at renteøkningene til Norges Bank biter hos konsumentene, skriver DnB NOR Markets i en valutakommentar.Investorene blir skremt av orkanen Gustav, og søker sikre havner.- Selv om Gustav har avtatt i styrke var det bekymring som preget markedene i går. Investorer har økt sin etterspørsel etter tryggere havner, hvilket kan være grunnen til at sveitsiske franc har styrket seg det siste døgnet. Dette tross svake tall. I går fikk vi PMI indeksen fra Sveits. Sentimentindikatoren for industrien falt mer enn ventet og er på sitt laveste nivå på tre år. Detaljene kunne avsløre rekordlav industriproduksjon, men også noe lavere kostnadspress for bedriftene. Kombinert ga dette forventninger til rentekutt, noe som vanligvis ikke følges av en sterkere valuta, skriver meglerhuset.
De siste valutakrysningene:
USDNOK: 5,4959 EURNOK: 7,9895 EURUSD: 1,4530 GBPNOK: 9,8336 USDJPY: 108,142