Håp ga sterk sluttspurt på Wall Street

Forventninger om at AIG reddes fra kollaps overskygget den overraskende rentedommen i USA.

Publisert 16. sep. 2008 kl. 22.17
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
Foto: iStockphoto

Wall Street åpnet ned tirsdag i kjølvannet av fall på Europa-børsene i forbindelse med finansuroen og frykt for at forsikringsgiganten AIG kan gå over ende. Markedet hentet seg imidlertid inn før den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke & Co kom med sin rentedom. Beslutningen om at det ikke kommer et rentekutt ble møtt med buing på gulvet i New York Stock Exchange. Håp og forventninger om at Federal Reserve vil redde American International Group Inc. fra kollaps, førte imidlertid til en sterk sluttspurt.AIG falt inntil 74 prosent i løpet av dagen, men hentet inn mesteparten av fallet i løpet av dagen. Nedturen ble på 21 prosent til 3,75 dollar.Dow Jones endte opp 1,3 prosent til 11.059,02 poeng, mens Nasdaq steg 1,3 prosent til 2.207,90 poeng. S&P 500 kunne vise til en oppgang på 1,75 prosent til 1.213,60 poeng.Mer enn to aksjer steg for hver som falt på New York Stock Exchange.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.