Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 2,27 prosent til 372,43 poeng. Gjennom hele handelsdagen har børsen svingt. Den siste toppen og bunnen kommer av svingninger i Norges største og tredje største selskap, StatoilHydro og Yara. Begge aksjene er nå ned, henholdsvis 2,40 prosent og 1,68 prosent.Det har blitt omsatt aksjer for 7,8 milliarder kroner så langt på Oslo Børs. Et fat nordsjøolje med levering i oktober omsettes for 105,86 dollar fatet, ned 0,44 dollar i dagens handel.Tandberg har hoppet 3,19 prosent, da SEB Enskilda melder om at har konsernsjef Fredrik Halvorsen i Tandberg har avlyst sin deltagelse i et investorseminar, og det spekuleres igjen villt i selskapet.- Selv om dette på ingen måte er en sterk indikasjon ser vi på kanselleringen på Frankfurt-seminaret som en svak indikasjon på at forhandlingene med Silver Lake er pågående, og mulig på et sent stadium. I et slikt scenario er det svært logisk at konsernsjefen ikke vil holde investorpresentasjoner, skriver Ole Petter Kjerkreit i SEB EnskildaSubsea7 er opp 0,24 prosent. Golden Ocean er jevn etter en særdeles volatil dag på børse.Det var svake tall for Roger Berntsen stakk hodet langt frem på mandag, og anbefalte da et sterkt kjøp på aksjer, før det var for sent. Les hans etter at aksjemarkedet har falt mer enn 10 prosent siden hans anbefaling.- Vi er sannsynligvis midt i krisen i USA med Europa noe etter. Det er også tegn til avmatning i Asia og spesielt Kina, sier aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki til Reuters.Bill Gross i Pacific Investment Management Co. gikk ut og sa at en finansiell tsunami kan slå inn over markedene. Han frykter den økonomiske utviklingen i USA, etter aksjene også falt i Asia. .Sevan-aksjen faller 7,22 prosent til 43,05 kroner.- Sevan er et selskap som er i en vekstfase med relativt sett mye gjeld og hvor inntektene først kommer i 2009, 2010 og fremover. Fundamentalt sett, er det ikke noe som skulle tilsi at de skulle falle så mye. Siden toppen i mai har de inngått to nye borekontrakter, blitt tildelt FEED-kontrakt på Goliat og fått en kontrakt på FLNG-topside, sier analytiker Dan Christian Fosse i Glitnir Securities til Reuters.EMGS fortsetter fallet fra i går, og er ned 6,42 prosent til 15,20 kroner. .DNO-aksjen faller 7,57 prosent til 7,33 kroner. Aksjen faller uten nyheter, og på tross av en fra Terje Nyborg i går. DNO har også invitert hele analytikerkorpset til Irak, og flere analytikere forholder seg positive til aksjen. Blant annet i Arctic Securities.Opera-aksjen fortsetter stupet etter Google Chrome ble kjent. Opera-aksjen er ned 8,33 prosent til 16,50 kroner. Aksjen har falt 33 prosent etter at nyheten om Chrome ble kjent. En megler mener aksjen har en stor oppside som følge av fallet. - Inntrengeren Google Chrome er en større trussel for operativsystemer som Windows enn andre nettlesere som Opera, sier Operas toppsjef Jon von Tetzchner til Reuters.Aker BioMarine legger på seg 11,76 prosent til 19 kroner, mens Aker Exploration er opp 6,45 prosent til 49,50 kroner, og SalMar-aksjen er opp 5,74 prosent til 35 kroner. Alle de overnevte aksjene er omsatt på et lavt volum.På vinnerlisten utmerker bear-fondene til både DnB NOR og Xact seg. Disse fondene tjener på et fallende marked, og disse stiger mellom 2,4 og 2,6 prosent. Bjørnefondene har omsatt for 173 millioner kroner tilsammen i dag.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 13:30 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .