Hovedindeksen er ned 0,83 prosent til 422,28 poeng ved lunsjtider. Handelsdagen på Oslo Børs har vært preget av usikkerhet, da utslagene har vært relativt store. Dagens høyeste notering kom like etter åpningen, på 426,50 poeng.Børsdagen er preget av det lave volumet som vedvarer på børsen i Oslo. Frem til lunsj har det kun blitt omsatt 1,9 milliarder kroner i verdipapirer. Dette er betydelig lavere enn normalt.Et skarpt fall i oljeprisen dro med seg hele Oslo Børs til dagen laveste notering. Et fat nordsjøolje omsettes for 113,41 dollar fatet, ned over to dollar på to timer.Etman er opp 20 prosent, på et relativt beskjedent volum. Kun 10.000 aksjer har skiftet eier i selskapet. Aksjen handles for 1,80 kroner, og det har ikke kommet noen nyheter rundt selskapet i dag.Nordic Mining har lagt på seg 11,67 prosent til 1,34 kroner. Nordic Mining har inngått en samarbeidsavtale med StatoilHydro for utvikling av ny teknologi som skal binde karbondioksid i mineraler.Dolphin Interconnect er opp 10 prosent til 1,32 kroner.Faktor Eiendom er opp 9,09 prosent. Norske boligpriser falt 1,1 prosent sesongjustert i august sammenlignet med juli, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening. Ujustert var prisene opp 1,4 prosent fra juli til august, mens sammenlignet med august i 2007 er boligprisene ned 4,1 prosent.En annen aksje som utmerker seg er Questerre. Oljemyggen er opp 4,86 prosent til 15,10 kroner.Grieg Seafood faller tilbake 11,4 prosent til 10,10 kroner, Bergen Group er ned 8,44 prosent til 14,10 kroner, mens Copeinca er ned 5,57 prosent til 37,30 kroner. Alle tre selskapene er omsatt på et relativt lavt volum.NorDiag faller 5,21 prosent til 1,82 kroner. Ability Drilling er ned 4,44 prosent til 8,60 kroner, mens Dockwise er ned 4,37 prosent til 17,50 kroner.StatoilHydro faller kraftig på en fallende oljepris. Aksjen er ned 1,91 prosent til 164,30 kroner. Aksjen følger oljeprisens ras på over 2 dollar fra åpningen på Oslo Børs.De store selskapenes fall preger Oslo Børs, hvor kun Yara, Seadrill og Telenor har en positiv utvikling blant de aller mest omsatte aksjene. Yara legger på seg 1,63 prosent til 343,50 kroner, mens Seadrill er opp 0,17 prosent til 149 kroner. Telenor hopper 1,64 prosent til 87 kroner.En megler som uttalte seg til TDN Finans er svært positiv til Yara. Han viser til nye eksportskatter som Kina innførte før helgen. Megleren sier at det spekuleres i samme tiltak i Russland.En Seadrill-operert rigg kan vente seg 825 nye millioner fra ExxonMobil. Den Seadrill-opererte riggen T9 har blitt tildelt en tre års kontraktsforlengelse med ExxonMobil, går det frem av en børsmelding.REC faller tilbake 1,19 prosent, mens Frontline er ned 1,38 prosent.Norsk Hydro er ned 1,90 prosent, mens Golden Ocean faller tilbake 1,94 prosent.PGS er ned 3,2 prosent, mens Aker Solutions og DNO begge er ned 2,4 prosent.Oljemarkedet fokuserer på orkanen Gustav. Gustav er oppgradert fra tropisk storm til orkan, da den ventes å oppnå en vindstyrke på 56 meter i sekundet når den treffer den amerikanske kysten i dag. Store deler av oljeproduksjonen langs kysten er stoppet, og et fat nordsjøolje omsettes for 113,41 dollar fatet.Oljeprisen har stupt fra 115,40 dollar fatet siden åpingen på Oslo Børs.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 16:05 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .