Hovedindeksen er opp 3,71 prosent til 384,33 poeng. Oslo Børs åpnet rett opp i åpningen, og etter 15 minutters handel var Oslo Børs opp hele 4,09 prosent til 385,77 poeng.Det ble kjent i helgen at den amerikanske staten tok over de to boliglånsgigantene Fannie Mae og Freddie Mac. Dette da de to institusjonene utgjorde en uakseptabel risiko for den amerikanske økonomien. Begge de to låneinstitusjonene har vært hardt rammet av boligkrisen i USA. .I Asia var det en sterk dag, også påvirket av Freddie og Fannie-effekten. Det var en bred oppgang, hvor Nikkei la på seg over 3 prosent, mens Hang Seng sluttet opp like i underkant av fire prosent. .Questerre er opp 13,79 prosent, og er foreløpig dagens vinner. Questerre-aksjen la på seg betydelig på , noe som bidrar til rallyet i aksjen i dag, blant annet med fordelaktig valutabevegelser som årsak.Rocksource-aksjen har hatt en sterk dag, da Rocksource har sendt ut to meldinger om farm-in-avtaler. Rocksource-aksjen er opp 8,38 prosent. .Storebrand-aksjen hopper naturlig nok på nyhetene om at Fannie og Freddie ikke går konkurs, aksjen er opp 6,73 prosent til 42,05 kroner. DnB NOR-aksjen hopper 5,12 prosent til 59,50 kroner. Acta-aksjen legger på seg 3,10 prosent til 4,65 kroner.- Storebrand-aksjen falt kraftig i forrige uke, og så kommer selvfølgelig effekten av redningsaksjonen rundt Fannie Mae og Freddie Mac, sier analytiker Marius Kongsgården i Glitnir Securities til TDN Finans. .NattoPharma var aksjen ingen ville kjøpe da Kaupthing Bank forsøkte å . Aksjen faller 14,7 prosent til 5,59 kroner.StatoilHydro legger på seg 3,33 prosent til 146 kroner, mens Yara er opp hele 6,68 prosent til 311,50 kroner.REC stiger 7,96 prosent til 145,75 kroner.Seadrill er opp 6,07 prosent til 131 kroner, mens Frontline legger på seg 4,88 prosent til 290 kroner,Sevan-aksjen er opp 5,84 prosent, mens Norsk Hydro legger på seg 44,40 prosent.Et fat nordsjøolje omsettes for 105,50 dollar med levering i oktober, mens frontkontrakter for WTI-oljen omsettes for 107,86 dollar fatet.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 16:05 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .