Svinger ekstremt på Oslo Børs

Festen på Oslo Børs blir noe ødelagt av stygge amerikanske nøkkeltall. InterOil, Fara og Repant rett opp.

Hovedindeksen er nå opp 0,79 prosent til 336,15 poeng. Yara-aksjen og Oslo Børs svinger voldsomt.Et fat nordsjøolje med levering i november omsettes for 91,68 dollar, opp 2,46 dollar i dagens handel.Dagens børsdag har vært sterkt preget av et amerikansk forsikringsselskap. Forsikringsselskapet AIG ble i de små timer reddet av amerikanske myndigheter, og dette ga grobunn for et lettelsesrally på Oslo Børs. Les mer om AIGs redningspakke her .Klokken 14:30 kom to nøkkeltall fra USA. Tallet for nystartede bygg i USA er svakest på 17 år, mens handelsbalansen viser at USA går med en billion kroner i underskudd i kvartalet. Sekunder etter Wall Street åpnet handelen, dukket Oslo Børs under streken. Dow Jones er ned 200 poeng i åpningen. Oslo Børs svinger villt i øyeblikket.Vinnere og tapere InterOil-aksjen er opp 25,82 prosent til 22,90 kroner. Aksjen stiger muligens på nyheten om at Finansdirektøren har kjøpt 7.000 aksjer til en snittkurs på 17,08 kroner.Repant ligger på panteverdien av en 50-cl flaske, opp 17,65 prosent til 1 krone.Fara-aksjen er opp 20 prosent til 1,08 kroner. Aksjen har opplevd et fall på 32,3 prosent i 2008.Acergy er opp 5,77 prosent til 62,30 kroner.-Det er oppkjøpsrykter i Acergy nå, sier en megler til TDN Finans.Norwegian-aksjen er opp 10,53 prosent til 39,90 kroner. Det var i dag flere nyheter om Norwegian, blant annet kunne Bjørn Kjos meddele at selskapet tidligere ble forsøkt kjøpt opp av en større aktør , samt bekrefter Norwegian ovenfor Stavanger Aftenblad at selskapet ikke skal fjerne oljetillegget på mellom 75 og 150 kroner på billettprisene. Les mer om dette her.Aker Floating Production er ned 1,43 prosent til 11 kroner. Marine Farms faller 15,38 prosent til 18,70 kroner.Ignis-aksjen er ned 11,17 prosent til 3,10, etter gårdagens opptur.De største Yara er ned 0,62 prosent til 239,25 kroner. Yara er en av de mest anbefalte aksjene på Oslo Børs.StatoilHydro er opp 2,96 prosent til 239 kroner. REC er opp 2,79 prosent til 110,50 kroner. REC-aksjen spås rett til værs av denne analytikeren.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag. Dagens gjest er Egil Stenshagen.Se også: Petter Stordalen og Trygve Hegnar om finanskrisen. Mer om det ser du ved å klike her .Petter Stordalen med splitter ny og enkel hotellanalyse. Den får du mer om ved å klikke her .Mandag hadde HegnarOnlineTV besøk av sjef for Kredittilsynet Bjørn Skogstad Aamo. Hvorfor han tror norsk banker vil klare seg gjennom bankkrisen får du mer om ved å klikke her.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.