Uro og redsel torpederer oljeprisen

Både oljeprisen og Oslo Børs stuper. Analytiker Thina M. Saltvedt forteller HegnarOnlines lesere om uro i Niger, orkaner og støttenivå for oljeprisen.

Publisert 16. sep. 2008 kl. 16.17
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Foto: Finansavisen

Den siste tids nedgang i oljeprisen har slått hardt ut på aksjene på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 329,65 poeng, ned 6,89 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 12 milliarder kroner.Prisen på et fat nordsjøolje, med levering i november, står nå i 89,96 dollar, ned 4,54 prosent.- Vi har sett litt på prisutviklingen her og neste støttenivå slik vi ser det ligger på USD 87/fatet. USD 87/fatet er nivået olje Brent 1-kontrakten handlet rundt i perioden oktober 2007 til februar 2008. Hvis prisen skulle passere dette nivået er neste støttenivå (2. støttenivå USD 82/fatet), sier Thina M. Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea Markets, til HegnarOnline.- Det er finansuroen og redselen for hva som kan skje fremover som preger markedet nå. Det er kun fokus på svakere etterspørselsutsikter. Tilbudssideproblemene er sekundære for øyeblikket, sier Saltvedt.- Selv med heftige angrep og sterk økende uro i det oljerike Nigerdeltaet og flere orkaner som har svipet over de oljeproduserende områdene i Mexico Gulfen har ikke klart å stoppe, nesten ikke en gang å bremse fallet i oljeprisen. Det negative prissentimentet er sterkt om dagen, avslutter Saltvedt.