Usikkert på Oslo Børs - Vinneren opp 35 prosent

Det svinger på Oslo Børs.

Hovedindeksen er opp 0,16 prosent til 362,55 poeng. På det meste stod Hovedindeksen i 368,51 poeng.-Jeg tror vi åpner en del opp i dag. Jeg tror at Seadrill, Fred Olsen Energy og Yara er blant aksjene som vil utmerke seg positivt i dag, sier en megler til TDN Finans.Den store nyheten i finansverden er fortsatt redningspakken til den amerikanske sentralbanken. Finansdepartmentet får støtte av George W. Bush til å starte et fond, som skal kjøpe ut, og administrere råtne verdipapirer. Fondet ser ut til å ha en størrelseorden på 700 milliarder dollar, omlag 4 billioner kroner. En ekspertkommentator kalte USA "verdens største hedgefond".Et fat nordsjøolje med leveranse i november omsettes for 101,17 dollar fatet, opp fra 96,54 dollar fatet i 17:30-tiden fredag.Vinnere og tapere Åpningens soleklare vinner er DOF Subsea, som legger på seg 34,55 prosent til 37 kroner. DOF ASA og det ledende energifondet First Reserve Corporation byr på DOF Subsea. Oppkjøpspremien er på 42 prosent .Aker Floating Production legger på seg 14,68 prosent til 12,50 kroner. Det første olje- og gassproduserende skipet i India - Akers nye Dhirubhai-1, har startet opp den første oljeproduksjonen noensinne på den indiske østkysten. Les mer om dette her .Petrolia Drilling er opp 11,11 prosent til 1,70 kroner.ScanArc og BWG Homes faller henholdsvis 12,5 prosent og 3,7 prosent på minimalt volum.REC faller 3,20 prosent til 121 kroner.DNO faller 2,18 prosent til 5,35 kroner. Det kom i dag frem at oljeloven i Irak kan drøye betydelig lengre enn tidligere trodd. Les mer om dette her.De største Med et prishopp på nordsjøoljen på nesten fem dollar fatet, stiger StatoilHydro 2,49 prosent til 152,10 kroner, mens Yara er jevn på 257,50 kroner.Seadrill, Golden Ocean og Sevan legger alle på seg. Henholdsvis 0,91 prosent, 2,13 prosent og 6,71 prosent. Sevan har begynt på produksjonen på Hummingbird.Asia "Verdens største hedge-fond" sendte kinesiske aksjer rett i været, mens hele Asia hadde en sterk børsdag. Les mer om dette her .Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.