Dow Jones endte opp 0,29 prosent til 11.220 poeng. Nasdaq falt noe tilbake, ned 0,14 prosent til 2255 poeng, mens S&P 500 endte opp 0,44 prosent.- Vi er mest sannsynlig nært bunnen, i alle fall en midlertidig bunn. Ut fra dette kan det komme et noe kraftig rally, sier Barton Biggs, en hedgefondforvatler, til Bloomberg.Fannie Mae-aksjen la på seg 9,66 prosent i fredagens handel, men faller som en stein i etterhandelen, ned 21,87 prosent. Freddie Mac la på seg 3,03 prosent i fredagens handel, men aksjen falt 20,78 prosent i etterhandelen. Nyheten om mulig statlig overtagelse ble kjent etter NYSE stengte fredag.Amerikanske myndigheter planlegger en statlig overtakelse av de kriserammede lånegigantene Fannie May og Freddie Mac, melder amerikanske medier.Ifølge planen, som kan bli den mest omfattende statlige inngripen i det amerikanske finansmarkedet noen gang, vil selskapene bli plassert under tilsyn. Dette vil gjøre det mulig for myndighetene å omorganisere og fornye selskapene, sier kilder i selskapene til The Washington Post. .Finansaksjene hadde en god børsdag. Bank of America la på seg 5,33 prosent, mens JPMorgan la på seg 4,46 prosent og Citigroup endte opp 4,21 prosent.Lehman Brothers la på seg 6,92 prosent. Lehman opplevde rally i aksjen da den velkjente aksjekommentatoren James Cramer kalte aksjen et "screaming buy". Blackstone kommer muligens til å kjøpe deler av selskapet, blant annet eiendom verdt 5 milliarder dollar, skriver Bloomberg.Et fat nordsjøolje med leveranse i oktober omsettes for 104,58 dollar fatet, mens frontkontrakter for WTI-oljen omsettes for 106,65 dollar fatet.Olje-aksjene på Wall Street reagerte på den fallende oljeprisen, og dalte.Exxon Mobil falt 0,68 prosent, mens Petrobras falt tilbake 1,34 prosent. Shell-aksjen falt 1,63 prosent, mens StatoilHydro falt 3,35 prosent til 25,53 dollar aksjen. Valutajustert var StatoilHydro-aksjen 2 kroner høyere enn den sluttet på Oslo Børs.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..