Vil dette prege børsen tirsdag?

Det går mot en negativ åpning på Oslo Børs. Dette kan komme til å prege dagen.

Foto: Scanpix / iStockphoto / Creative Commons
Børs

Det ble humpete, men tilslutt en god dag på Wall Street mandag . Oljeindeksen (XOI) falt likevel -0,11 prosent, mens oljeserviceindeksen (OSX) falt -1,7 prosent.Oppturen kom etter at amerikanske myndigheter i helgen leverte en samlet pakke som skal sikre at Fannie Mae og Freddie Mac ikke går over ende og skaper kaos i finansmarkedet. I tillegg vil det kunne få det amerikanske boliglånsmarkedet til å fungere bedre. Resultatet var at risikoappetitten kom tilbake i aksjemarkedet og børsene verden over fikk en bred opptur. Spørsmålet er hvor lenge dette vil gi en positiv effekt i markedet. Det diskuterte vi på gårsdagens sending. Mer om det her.Nøkkeltall - hva har vi i vente? Fredag slippes denne ukens mest interessante amerikanske nøkkeltall i form av detaljhandel, produsentprisene og consumer sentiment. I Norge får vi onsdag tall for prisveksten i august. I dag er det tall for industriproduksjonen i Storbritannia og pending home sales fra USA som er av størst interesse.Klokken 08.00 kom ferske tall for Tysklands handelsbalanse. Den viste et overskudd på 13,9 milliarder euro i juli mot et overskudd på reviderte 19,9 milliarder euro måneden før, i følge Bloomberg News. Økonomene hadde ventet et overskudd på handelsbalansen på 17,5 milliarder euro. Importen steg 7,4 prosent mens eksporten falt 1,7 prosent, sammenlignet med foregående måned. Mer om hva som skjer i dag her.CanArgo falt markert i USA - RCL utmerket seg positivt CanArgo utmerket seg negativt blant de norske aksjene i USA og Canada tirsdag. Resten av de norske aksjene sluttet uforandret eller noe dårligere i USA, sammenlignet med Oslo. Unntaket er RCL. Aksjen nyter godt av en fallende oljepris og steg over to prosent i forhold til sluttnotering i Oslo. Oversikten finner du her.Fra fest til ny nedtur i AsiaOppturen ser ut til å forsvinne like fort som den kom i Asia. Morgan Stanleys stillehavsindeks (MSCIAPI) er ned -2,4 prosent til 118,50. Det er shipping- og råvarerelaterte aksjer som leder an sørover, sammen med finanssektoren. Hovedbekymringen er avtagende økonomisk vekst. De fleste råvarene har svekket seg og blant forklaringene finner vi den amerikanske dollaren som er på sitt høyeste nivå mot euro siden oktober 2007. Spotprisen på gull står i skrivende stund i 795,9 dollar per unse.Kutt eller ikke - det er det som er spørsmålet Opec møtes i Wien i dag. Markedsanalyseavdelingen i StatoilHydro venter at Opec vil holde produksjonskvotene uendret, men at kartellet samtidig uoffisielt beslutter å redusere produksjonen fremover. StatoilHydro venter også at Opec-10s reservekapasitet vil stige til over fire millioner fat pr dag i 2009. Innfasing av ny raffinerikapasitet vil gjøre andelen tungolje i Opecs reservekapasitet mer salgbar enn tidligere.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets har som sitt hovedscenario at OPEC vil kutte produksjonen og at oljeprisen vil holde seg over 100 dollar fatet på sikt. Mer om det her.Oljeprisen (brent-oktober) peker i skrivende stund sørover og ligger på 102,32 dollar fatet, mens den amerikanske frontkontrakten (WTI-oktober) vaker rundt 105,2 dollar fatet. Det er like fullt ned nesten to dollar i forhold til da Oslo Børs stengte dørene mandag.Flere faktorer taler for en negativ åpning på Oslo Børs. Nyheter fra OPEC-møtet og retningen til oljeprisen kan igjen (i mangel av andre nyheter) bli avgjørende for børsutviklingen. En fyldig gjennomgang av børsdagen får du på økonominyhetene klokken 16.05 i ettermiddag med Trygve Hegnar. Der får du også et lengre intervju med Questerre-sjef Mike Binnion.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs