- Jeg kan ikke utelukke at det kan komme til å skje i en veldig fjern framtid, men søksmål er ikke et virkemiddel jeg ønsker å bruke, sa fredsprisvinner Muhammad Yunus til NTB etter en pressekonferanse i Oslo fredag kveld.I en pressemelding Yunus og hans rådgiver Vidar Jorgensen førte i pennen og sendte ut torsdag, står det svart på hvitt at juridiske virkemidler må vurderes for å få kontroll over Grameenphone. Fredag modererte Yunus seg betraktelig.- Det blir ikke noe søksmål. Det er et virkemiddel jeg håper jeg aldri kommer til å trenge å bruke, sa han.
- Ingen innflytelse
Yunus har ingen direkte andeler i Grameenphone, men står bak 38 prosent av selskapet gjennom Grameen Telecom. Telenor kontrollerer de resterende 62 prosentene. Under pressekonferansen fredag framholdt han at hans innflytelse over det bangladeshiske selskapet er lik null, og at han overhodet ikke aksepterer noe ansvar for ulovligheter knyttet til barnearbeid, arbeidsvilkår og skandalen knyttet internettelefoni.Ulovlige internettsamtaler, fordi det er i strid med monopolet til det statlige bangladeshiske teleselskapet, har kostet Grameenphone 60 millioner kroner i bøter.- Telenor bør betale hele dette beløpet alene, fordi Telenor er den eneste ansvarlige part, sa Yunus.