A-pressen rustet å ta Edda Media

A-pressen står sterkest rustet til å overta Edda Media dersom Mecom selger, mener BI-professor Rolf Høyer.

Foto: Scanpix
Børs

- Og sannsynligheten har økt de siste ukene for at Edda Media får nye eiere, sier Høyer til NTB.Det ser stygt ut for det britiske medieselskapet Mecom som eier Edda Media. Selskapet sliter med voksende gjeld og svakere utsikter til inntjening i tillegg til dramatiske kursfall på børsen.Men BI-professoren minner om at Mecom ikke er rammet av en forretningsmessig krise.- Virksomheten går ikke dårlig, men medieselskapet er rammet av en finansiell krise. Mecom kan ikke låne mer, aksjekursen er banket helt ned i gulvet og det er umulig å utvide aksjekapitalen, påpeker Høyer.Gitt at medieselskapet er så presset at det må selge, tror Høyer at Mecoms norske interesser går først.- Og i dagens situasjon vil prisen presses ytterligere. Edda Media vil ikke gå på billigsalg, men det blir et rimeligere salg i forhold til hva man har snakket om tidligere i høst, sier Høyer, som tror A-pressen ligger bedre an enn Berner Gruppen til å overta Edda Media.Tre milliarderA-pressen skal for lengst ha lagt inn et bud på rundt tre milliarder kroner,Berner Gruppen og meglerhuset Pareto skal ha utformet et tilbud der Mecom beholder en minoritetspost i det nye selskapet.- A-pressen er velkonsolidert og har rike venner, påpeker Høyer.Andre medieanalytikere har trukket fram finske Sanomat og svenske Bonnier som mulige kjøpere, men Høyer tror ikke svenske interesser vil melde seg i kampen om Edda Media.- I dagens situasjon vil svenskene sitte stille, sier Høyer, som heller ikke tror Edda Media vil bli solgt stykket opp. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv