Analytiker om aksjen som stiger 116 prosent

Revus stiger 116 prosent på en rød Oslo Børs. Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities kommenterer.

Foto: iStockphoto
Børs

Mandag ettermiddag fortsetter hovedindeksen på Oslo Børs nedgangen etter kraftig børsfall i Asia samt en lavere oljepris. I skrivende stund står indeksen i 208,62 poeng, ned 5,7 prosent. Revus stiger imidlertid 116 prosent, til 97 kroner, etter at det ble kjent at Wintershall byr 110 kroner per Revus-aksje.- Det er uten tvil en god pris aksjonærene får for Revus i dagens marked. Sluttkurs på fredag var á 44,90 kroner, som for øvrig er lavere enn hva selskapet var verdsatt til før selskapet deltok på jordbær- og luno- funnene, to av de betydeligste funnene på norsk sokkel de senere årene, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til TDN Finans.Ifølge nyhetsbyrået har både Revus-ledelsen, styret i selskapet og Sector Management, som er største aksjonær i Revus, gitt forhåndsaksept på budet. Disse representerer totalt rundt 27 prosent av aksjene i Revus.- Man skal aldri utelukke noen ting, men der er stor sannsynlighet for at resten av aksjonærene aksepterer budet. Budet er såpass bra og synliggjør verdiene i selskapet, sier Omdal, som ikke tror på at en annen aktør vil legge inn et konkurrerende bud.- Budpremien er såpass høy og det er et kontantbud fra finansielt sterke aktør, så selv om Revus har en meget attraktiv portefølje er det sannsynlig at dette budet ikke blir utfordret, sier han, ifølge TDN Finans.Ifølge nyhetsbyrået tror analytikeren at store oljeselskaper nå vurderer å kjøpe opp små oljeselskaper grunnet lav prising enn å kjøpe seg inn i prosjekter. Han venter derfor økt konsolidering fremover.- De store oljeselskapene er ute etter mer produksjon, og det å kjøpe hele selskaper burde være attraktivt, de billigste oljefatene er nå på børsen, sier han.

Nyheter
Næringsliv