Disse bankene kjemper for å overleve

De tre europeiske bankene Fortis, Hypo Real Estate og UniCredit kjemper for å overleve finanskrisen. Nå venter en økonomisk krise som vil fortsette å påvirke bankene, mener en dansk professor.

Foto: iStockphoto
Børs

Banken Fortis trenger nok en kjøper. Nederlandske myndigheter bestemte fredag at de skulle overta deler av banken mot snaut 140 milliarder kroner, men nå er Belgia og Luxembourg på jakt etter nok en kjøper. De vil selge de siste delene av den kriserammede banken.Må finne løsningLandene må finne en løsning i løpet av helgen, sier Luxembourgs finansminister Jeannot Krecke. En mulig kjøper skal være franske BNP Paribas.Tidligere har Belgia og Luxembourg og Nederland gått inn for å redde banken. 28. september sprøytet de 92,6 milliarder kroner inn i banken.Også Tyskland prøver å redde en kriserammet bank. Lørdag trakk en gruppe tilbake tilbudet om en redningspakke til den tyske utlånsbanen, Hypo Real Estate (HRE).- Vi kjemper for den fremtidige eksistensen til selskapet, sier talsmann for HRE, Hans Obermeier.Italias nest største bank, UniCredit, har innkalt til et ekstraordinært møte søndag, ifølge en kilde med tilknytning til banken. De skal vurdere måter å øke kapitalen på.

Nyheter
Børs