Island revurderer EU-medlemskap

Islands handelsminister Bjørgvin Sigurdsson mener landet bør bli med i EU og innføre euroen.

Foto: HegnarOnline
Børs

Sigurdsson kunngjorde mandag at partiet hans, Sosialdemokratene, støtter både EU-medlemskap og innføring av euroen så landet stiller sterkere om de skulle rammes av nye økonomiske nedturer i fremtiden.Island har vaklet på konkursens rand etter at finanskrisen rammet landets bankvesen. Den islandske kronen er allerede på god vei utfor - inflasjonen i oktober er hele 15,9 prosent mot 14 prosent forrige måned.Fredag kom Island riktignok til enighet med Det internasjonale pengefondet (IMF) om et kriselån på inntil 2 milliarder dollar med en løpetid på to år, men det er langt ifra nok. Landet trenger tilførsel av minst 4 milliarder dollar til for å komme på fote, anslår landets statsminister, Geir Haarde. Regjeringen henvender seg nå til nordiske naboland for hjelp, etter allerede å ha innledet låneforhandlinger med Russland. (©NTB)

Nyheter
Politikk