Rally på Oslo Børs: Opp 5,7 prosent

Panikk og frykt tidligere i uken ble erstattet av glede, optimisme og grådighet fredag. Oslo Børs endte opp 5,7 prosent.

Børs

Stemningen på Oslo Børs snudde i løpet av dagen. I løpet av formiddagen var hovedindeksen helt nede i 283 poeng, det laveste nivået siden oktober 2005. Etter en kraftig sluttspurt de siste timene endte hovedindeksen opp 5,7 prosent til 306,93 poeng. Ukeavkastningen ble på minus 6,8 prosent. Optimisme i USA om at redningspakken blir godkjent i kveld smittet over på børsene i hele verden. En avstemming ventes rundt klokken 18, melder Reuters.Storfusjon i USA I ettermiddag ble det kjent at bankene Wells Fargo og Wachovia er enige om fusjon. Citigroup, som har vært interessert i Wachovia, blir sittende igjen med svarteper.Ga blaffen i nøkkeltall Den amerikanske arbeidmarkedsrapporten kom inn verre enn ventet, uten at markedet lot seg affisere. Innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (ISM) endte på 50,2 i september, som var marginalt bedre enn ventet.Rally ute Ved stengetid klokken 17.30 var DAX-indeksen i Frankfurt opp 2,3 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris stod i pluss 2,2 og 3,0 prosent. FTSEurofirst 300 steg 2,9 prosent. Wall Street har åpnet rett opp , noe som betyr at Dow Jones og Nasdaq løftes 1,9 og 2,8 prosent.Prishopp på olje Oljeprisen snudde også opp i ettermiddag. Nå går Brent november-olje for 91,02 dollar, opp 46 cent. StatoilHydro endte opp åtte prosent til 135 kroner. Siden nyttår har aksjen falt 20,1 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen rast 37,5 prosent.Optimisme i bulk Etter 10 handelsdager med fall steg endelig Baltic Dry-indeksen , som måler ratene i bulkmarkedet. John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean endte opp 16,6 prosent til 15,25 kroner. Til tross for dagens rally er aksjen ned rundt 45 prosent den siste måneden.- Papirratene steg noe i går noe som indikerer at ratene i fjerde kvartal skal noe opp. Det ser vi i dag hvor det har vært litt mer støtte i markedet og økt aktivitet, sier en tørrbulkmegler til TDN FinansKnallsterke tungvektere Mange av børsens tyngste aksjer gikk været. Yara, DnB NOR, Telenor, Orkla, Norsk Hydro, Acergy og Aker Solutions endte opp seks-ni prosent.Bestemann opp 29 prosent Aker Exploration ble den store vinneren med en oppgang på 29,4 prosent til 44 kroner, men volumet var syltynt. Også Exense, Petrolia Drilling og Transeuro steg over 10 prosent.Tandberg-oppkjøp i vasken Tandberg stupte tidlig på dagen til 59,20 kroner på nyheten om at en private equity-aktør om et mulig kjøp av aksjene i selskapet kanselleres grunnet uroen i finansmarkedene. Aksjen hentet seg imidlertid inn, og endte på 69,90 kroner, ned to prosent. Flere analytikere mener aksjen er billig nå. Den kan dobles i verdi, er budskapet fra én.Ny Sevan-smell Sevan Marine, som trenger store beløp til flere nye rigger var ned over 20 prosent i påvente av en emisjon, men fallet begrenset seg til 6,8 prosent til 15,75 kroner.Omsetning: 10 mrd. Det ble verdipapirer for beskjedne 10,2 milliarder kroner. StatoilHydro, Yara og Seadrill var de eneste papirene med milliardomsetning.I dagens sending av HegnarOnlineTV var Roger Berntsen gjest. Trygve Hegnar og Berntsen diskuterte spådommen fra tidligere i høst, da Roger Berntsen spådde Hovedindeksen i 444 poeng 13. oktober. Se hele sendingen her, hvor Roger Berntsen diskuterer både riggsektoren, renten og dollaren.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs