Slik skal de bruke milliardene

Fredag ble det vedtatt en redningspakke for amerikanske banker på 700 milliarder dollar. Slik skal de brukes.

Tidligere finansminister Henry Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

Representantenes Hus ble fredag ferdig i sin avstemming om krisepakken på 700 milliarder dollar. Med overveldende flertall.Sluttstrek er dermed satt for en lang og omfattende prosess for å få vedtatt myndighetenes redningspakke på over 4.000 milliarder kroner for den kriserammede finanssektoren.Mellom fem og ti forvaltningsselskaper skal hjelpe til i "kickstarten" på implementeringen av krisepakken, skriver TDN Finans.Implementeringen startet bare en time etter avstemningen i Representantenes Hus, og det skal ansettes 25 personer for å administrere ordningen.Først og fremst skal finansdepartementet indentifisere hvilke verdipapirer de vil fokusere på, hvordan de skal verdsettes og hvordan de skal kjøpes. De første "kjøpene" er ventet om en måned, skriver nyhetsbyrået. Det er ventet at verdipapirer knyttet til eiendom er hovedprioritet.Forvaltningsselskapene BlackRock, Pacific Investment Management og Legg Mason er mulige kandidater for å bistå finansdepartementet.Tidligere Goldman Sachs-direktør Ed Forst slår følge med finansminister Henry Paulson (også tidligere Goldman Sachs-direktør), og oppretter Office of Financial Stability.

Nyheter
Næringsliv