SR-Bank tjener mye mindre penger

- Resultatet preges av den internasjonale finansuroen gjennom betydelige nedskrivinger av konsernets finansielle investeringer, sier SR-Banks toppsjef Terje Vareberg..

Foto: Scanpix / HegnarOnline
Børs

Sparebank 1 SR-Bank melder om et resulat før skatt på 112 millioner kroner i tredje kvartal i år, mot 304 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatet før tap ble 153 millioner kroner, ned fra 322 millioner kroner året før. Nettoresultatet beløp seg til 57 millioner kroner, mot 229 millioner kroner i fjor.Netto renteinntekter steg fra 362 millioner kroner i tredje kvartal 2007 til 442 millioner kroner i år.SpareBank 1 SR-Bank oppnådde et resultat på 633 milioner kroner etter årets tre første kvartaler mot 948 millioner kroner på samme tid i fjor.- Resultatet preges av den internasjonale finansuroen gjennom betydelige nedskrivinger av konsernets finansielle investeringer. Dette er i all hovedsak investeringer i obligasjoner tilknyttet bankens behov for langsiktig kapital. Denne sikringen er nødvendig for at banken fortsatt skal kunne yte lån til både bedriftsmarkedet og privatmarkedet i regionen, sier administrerende direktør i SpareBank 1 SR-Bank, Terje Vareberg.- Reduksjon i aktivitetsnivået og knappheten på langsiktig kapital, vil føre til en lavere utlånsvekst i perioden som kommer. Konsernets satsing i de nye markedene i Hordaland og Agder viser seg å være av stor betydning for at vi fortsatt skal kunne levere gode resultater fra den underliggende drift, sier Vareberg.

Nyheter
Børs