USA kaller G20 inn til krisemøte

USAs finansminister Henry Paulson sier han har bedt om et ekstraordinært møte med finansmyndighetene og sentralbankene i G20-landene.

President Bush og Finansminister Henry Paulson - Foto: Offentlig eiendom
Børs

Paulson tok onsdag til orde for økt global samordning av tiltakene for å stabilisere finansmarkedene. Han understreket at alle land må trå forsiktig for ikke å ødelegge for hverandre.- Myndighetene i flere land har tatt og må fortsette å ta, både individuelle og kollektive grep for å skaffe til veie den likviditeten som trengs. Dette for å styrke finansinstitusjonene gjennom kapitalforsyninger, og for å sikre innbyggernes sparepenger, sa Paulson på en pressekonferanse onsdag.Paulson kunngjorde at han ønsker et ekstraordinært møte i G20 i kjølvannet av et planlagt G7-møte, og han skal ha kontaktet G20s brasilianske formannskap om dette. G20 består av 19 av verdens største økonomier og EU. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv