Wall Street holder koken

Resesjonsfrykten lurer i bakhodet på investorene, men den gode stemningen holder seg på Wall Street. Følg utviklingen her (oppdatert).

Foto: Scanpix
Børs

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. 50 minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 1,83 prosent og står i 1.687,48 poeng mens Dow Jones står i 9.131,70 poeng etter en oppgang på 1,57 prosent.Utviklingen kan du følge her.Klokken 18.13Markedene henter seg inn igjen, og er nå tilbake på nivåene fra åpningen. Dow Jones er opp 1,53 prosent, Nasdaq 1,71 prosent, mens S&P 500 stiger 1,9 prosent.Klokken 16.35 Etter drøyt to timers handel har den største optimismen fra åpningshandelen lagt seg. Dow Jones er nå opp bare 0,53 prosent, Nasdaq 0,9 prosent, mens S&P 500 avanserer 0,73 prosent.Ifølge Reuters er det fornyet frykt for resesjon som senker markedene.Ferske tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var uendret på 479.000 per 25. oktober i forhold til uken før (18. oktober). Ifølge Reuters var det ventet et fall til 475.000.Det amerikanske bruttonasjonalproduktet (BNP) falt med 0,3 prosent annualisert i tredje kvartal 2008. Ifølge Reuters var det ventet et fall på 0,5 prosent. BNP-prisindeksen, som måler prisutviklingen i både produsent- og konsumentleddene, steg 4,2 prosent, mot ventet 4,0 prosent.I går ble det kjent at Federal Reserve kutter styringsrenten (Intended federal funds rate) med 50 basispunkter til 1,0 prosent.Hovedtema på onsdagens utgave av Økonominyhetene med Trygve Hegnar var DnB NORs resultat for tredje kvartal og fremtidsutsiktene til banken. Trygve Hegnar ga også en klar begrunnelse på hvorfor han mener det fremdeles er for tidlig å gå inn i aksjemarkedet.Mer om det og hva som ellers har preget børsene her hjemme og internasjonalt får du ved å trykke her.

Nyheter
Børs