Økonom om kroneraset

- Markedsaktører ønsker seg ut av perifere valutaer før årsskiftet, sier seniorøkonom.

Foto: Scanpix
Børs

I løpet av julen har euroen vært helt oppe i 10,14 kroner. Siste notering er 9,96 kroner.- Svært mange finanssentra har vært stengt siden sist, så få tydelige nye trender har vært å spore i markedene, fastslår seniorøkonom Ole Christian Bech-Moen i DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.- Fortsatt er rentene på statsobligasjoner svært lave, pundet og rubelen svake og oljeprisen på vei nedover, for å nevne noen av de siste måneders trender. De skandinaviske valutaene holder seg også svake. Faktisk nådde den norske kronen nye bunnivåer på fredag, da den svekket seg i tynne markeder. EURNOK ble fredag handlet omkring 10,1, hvilket er den høyeste noteringen i valutakrysset noensinne. Markedsaktører ønsker seg ut av perifere valutaer før årsskiftet, noe som dermed bidrar til en svakere norsk krone. Den svenske kronen har av samme grunn også svekket seg. Den norske kronen har imidlertid styrket seg siden fredag, og EURNOK er igjen godt under 10, skriver han.Følg valutamarkedet live her.Slik er de siste krysningene:USDNOK: 6,99 EURNOK: 9,96 GBPNOK: 10,27 CHFNOK: 6,64 JPYNOK: 0,077

Nyheter
Næringsliv